Diktatur

Diktatur er også noe som kanskje kunne fungert bra, men det ville i så fall vært en av hundre tilfeller, hvor en person som har absolutt makt, faktisk tjente sitt eget folk på den beste måten, og ikke var brutal. Fordi det er det som karakteriserer en diktator og et diktatur, og om en leder ville oppført seg på en god måte, så ville det heller ikke blitt kalt for et diktatur.

I et diktatur så har man svært liten frihet, blant de vanlige borgerne, og det er som oftest ekstrem vold og maktmisbruk. Dette er vel noe av det verste som kan skje et land, fordi det kan total ødelegge et land, både dets struktur og generelle helse, men også økonomien. Man har fryktelige eksempler på dette, veldig mange faktisk, noen mer kjente enn andre. Ugandiske Idi Amin er kjent over hele verden for hans brutalitet, men man ville ikke fått plass til annet om man skulle bare ramse opp alle diktatorene.

Det er tydelig at det er et problem i politikk når et menneske får for mye makt. De pleier å gjøre alt de kan for å holde fast på den makten, dessverre.